Spinnin Wheel: Nordens största MC-demontering väljer Tradera

Bakgrund

Spinnin Wheel, beläget i Kolsva, Västmanland, har gjort sig känd som en viktig aktör inom MC-demontering. Bolaget drivs av makarna Paula och Thomas Grandell, med mångårig erfarenhet och specialistkunskaper inom området.

Med fokus på att tillhandahålla ett brett utbud av motorcykeldelar till japanska och europeiska modeller strävar de efter att erbjuda både kvalitet och värde för motorcykelägare av alla slag. Deras lager rymmer delar från flera årtionden, med en särskild betoning på 70-, 80- och 90-talets motorcyklar.

Spinnin wheel

Nordens största Mc-demontering.

Utmaningar och lösningar

Att matcha motorcykeldelar med specifika modeller kan vara en utmaning, särskilt när det gäller äldre modeller. Spinnin Wheel har dock hittat ett smart sätt att komma runt problemet: Att identifiera och erbjuda delar som kan passa flera olika modeller, även om de inte har samma artikelnummer. Det här tillvägagångssättet har kommit med en rad fördelar. Framförallt har det bidragit till en bredare kundbas där de kan möta kundernas behov mer effektivt, men en växande affär kommer även med större inköp och större lager som måste omsättas i rimlig hastighet för att inte binda kapital.

Tradera under lågsäsong

Spinnin Wheel är inte bara innovativa när det gäller att förse sina kunder med bästa möjliga produktlösningar. De har också varit duktiga på att ta tillvara den tid de får över under höst- och vinterhalvåret, då MC-säsongen går ned på halvfart. För att förbereda sig inför kommande hektiska högsäsonger har Tradera länge varit verksamhetens alternativa försäljningskanal, där restlager snabbt kunnat omvandlas till kapital. “Vi har fått iväg tusentals delar och ett antal renoveringsobjekt under åren. Jag kan verkligen säga att det går bra för oss på Tradera, köparna finns där. Det händer att våra auktioner får hundratals bud. De delar som hamnar på Tradera är de som är speciella, de som kunderna inte tror vi har, nya oanvända original eller andra svårfunna bitar.” Thomas lyfter även enkelheten med Tradera som en fördel. “Det är smidigt att jobba med Traderas produkt, framförallt när det gäller att skapa själva annonserna. Med lite planering kan vi få ut över 10 annonser på en timme, den timmen brukar vara väl investerad tid.”

I skrivande stund väntar teamet bakom Spinnin Wheel på det kommande högtrycket, både vad gäller kunder och förhoppningsvis även väder. “Motorcykeldelar säljer bäst när solen skiner, men i höst är vi med all säkerhet tillbaka på Tradera igen!”

Sammanfattning

Med hjälp av Traderas plattform har den populära aktören Spinnin Wheel lyckats förbättra sin lagerhantering, bredda sin marknad och göra det enklare för motorcykelentusiaster att hitta de delar de behöver.

Pengarna de får in genom sina auktioner kan återinvesteras i verksamheten och stärka bolagets kundnöjdhet ytterligare.

Vill ni stärka er digitala strategi?

För andra företag inom MC-branschen eller liknande nischer erbjuder Spinnin Wheels framgångshistoria en värdefull lärdom: Digitala kanaler som Tradera kan vara kraftfulla verktyg för att stärka affärsmodell och försäljning. Är ni också nyfikna på vad Tradera kan göra för er verksamhet? Kontakta oss gärna för att diskutera era möjligheter vidare med en rådgivare i vårt säljteam: sales@tradera.com. Vi hjälper er att ta försäljningen till nästa nivå!