Skapa din egen välgörenhetskampanj

Hos Tradera kan du enkelt och effektivt arrangera din egen insamling. Alla initiativ är välkomna.

Totalt insamlat genom Tradera
0 +

Har du en idé?

Om ni har en idé om en välgörenhetskampanj som ni vill göra eller önskar diskutera med oss är ni välkomna att kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från er!

Medlemmar kan sälja till förmån för er insamling

Genom Traderas samarbete med Pennybridge blir det möjligt för våra medlemmar att sälja varor och donera pengarna till en insamling.

Pennybridge verifierar alla förmånstagare och sköter transaktionen. Oavsett om ni som förmånstagare är en stor organisation eller en mindre insamling administrerad av privatpersoner kan du vara trygg med att de insamlade pengarna hamnar i rätta händer.

Så ansluter du dig

För att välja din insamling behöver du bli verifierad av Pennybridge.

  1. Gå till Pennybridge.org
  2. Starta ett konto
  3. Registrera dig

När en auktion avslutas och köparen betalar går pengarna först till Pennybridge som sedan betalar ut det till din insamling.

Vad kostar det?

Att skapa ett konto hos Pennybridge är gratis, de har inga fasta löpande kostnader och inte någon uppsägningstid. Vid en försäljning med frakt får först säljaren fraktkostnaden. Därefter dras Traderas provision, 10 % inkl moms. Pennybridge förmedlar resten av beloppet direkt till organisationen och räknar sedan av 5 % av förmedlad summa. Anledningen är att summan ska kunna tas av mottagarens insamlingsbudget och inte dras innan.

Både Pennybridge och Tradera tar som mest ut 200 kr vardera i avgift per annons.

Exempel:

Varans prisTill insamlingenTraderaPennybridge
100 kr85,5 kr10 kr4,5 kr

Exempel på andra insamingar

Musikhjälpen

Musikhjälpen är en återkommande insamling hos Tradera som sänds på P3 och SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen samla in pengar till en mänsklig katastrof.

Börje Salmings ALS stiftelse

Börje Salmings ALS stiftelse gjorde en välgörenhetskampanj där de auktionerade ut upplevelser, cyklar och sporttröjor. Utöver det så kontaktades alla lag i från SHL till hockeyettan för en tröja med nummer 21 på, initiativet 21 för 21.

Electric Banana Bands gitarr till förmån för Cancerfonden

Cancerfonden auktionerade ut Electric Banana Bands signerade gitarr i märket Epiphone Les Paul.