Jämtlands Auktionsbyrå: Det familjeägda auktionshuset som blivit storfavorit på Tradera

Jämtlands Auktionsbyrå grundades av Ronny Hoppstadius 2007 och är ett lysande exempel på ett auktionshus som övergått från traditionell slagauktion till konkurrenskraftig e-handlare.

Vad som började som en fysisk butik, ”Loppis På Gården”, har nu förvandlats till en välbesökt nätauktionsverksamhet genom Tradera. Bolaget drivs än idag av Ronny, tillsammans med hans fru Ulrica och deras sammansvetsade team.

Affärsidén fokuserar på att erbjuda heltäckande lösningar för dödsbo och flyttbo, vilket inkluderar allt från städning till juridisk hjälp och fraktlösningar.

Utmaningar och lösningar

Att hantera ett dödsbo eller flyttbo kommer med en hel del utmaningar. Att ha rätt person på rätt plats är en förutsättning för att bedriva den här typen av verksamhet. Likaså att ha väl fungerande strukturer och processer i alla led. Med ett team av erfarna värderingsmän har Jämtlands Auktionsbyrå lyckats bli specialister inom en rad olika områden – Allt från avveckling av konkursbon till värdering av allmoge från Jämtland, konst, silver samt skogs- och jordbruksmaskiner.

Tradera en del av grunden

Enligt Ronny är Tradera en av de viktigaste grundpelarna i deras verksamhet. Genom att integrera Tradera i sin affärsmodell har Jämtlands Auktionsbyrå kunnat effektivisera processen för försäljning. “Tradera avlastar vårt IT-ansvar på många plan. I och med att vi inte är ansvariga för drift och utveckling av en egen plattform får vi mer tid över till annat. Ett plus är också betaltjänsten, Traderabetalning, som gör att vi automatiskt ser när en order är betald och redo att packas.” Trafiken som Traderas tre miljoner medlemmar genererar är även en av marknadsplatsens styrkor menar Ronny. “Jag är övertygad om att fler nya kunder hittar oss genom Tradera. Synlighet på en marknadsplats som denna besparar oss många tusenlappar i marknadsföringskostnader varje år”.

Och det är ingen tvekan om att Jämtlands Auktionsbyrå blivit en favorit även bland Traderas användare. Med utropspriser på 1 kr och en genomförsäljning på närmare 100 % har de i skrivande stund över 30 000 följare på plattformen, vilket bland annat innebär att över 30 000 personer möter auktioner från Jämtlands Auktionsbyrå på sina startsidor när de är inloggade på Tradera.

Sammanfattning

Jämtlands Auktionsbyrås inspirerande historia är ett bra exempel på hur traditionella företag kan anpassa sig till den digitala eran och lyckas växa mer än tidigare. Genom att använda Tradera som en integrerad del av sin affärsmodell har försäljningen ökat, tack vare mindre internt ansvar för tekniska lösningar och mer trafik till företagets auktioner.

Är ni företagare inom second hand som letar efter nya sätt att utveckla er verksamhet?

Låt Jämtlands Auktionsbyrå inspirera er till att utforska nya digitala möjligheter. Ta kontakt med en rådgivare i vårt säljteam, så hittar vi ett upplägg som passar just er verksamhet: sales@tradera.com.

Jämtlands Auktionsbyrå

Auktion online med konst, design, antikviteter och mycket mer.