GIF Sundsvall: Ökad synlighet och mer pengar till klubben på Tradera

GIF Sundsvall är en fotbollsklubb känd för sitt engagemang både på och utanför fotbollsplanen. De har skapat en unik plattform för engagemang och finansiering genom Tradera. Med en strategi som omfattar aktivt deltagande på plattformen och smart marknadsföring, har klubben uppnått märkbara framgångar.

”Att synas är att finnas,” säger Joakim Forsberg, kommunikationsansvarig hos GIF Sundsvall. ”Genom att vara aktiva säljare på Tradera och dela våra auktioner i sociala medier, når vi en bredare publik och skapar engagemang, vilket leder till framgångsrika auktioner.”

Pengarna som samlas in från auktionerna, som ofta inkluderar unika matchtröjor, återinvesteras direkt i klubbens verksamhet. Detta bidrar inte bara till klubbens ekonomiska stabilitet utan även till dess fortsatta utveckling. En av de mest lyckade auktionerna GIF Sundsvall haft på Tradera var en större tröjauktion, som engagerade många supportrar och gav oväntat höga slutpriser.

Forsberg delar även med sig av tips för andra som vill testa Tradera: ”Var engagerad och aktiv. Dela dina auktioner i sociala medier och lägg lite extra tid på att skapa attraktiva och detaljerade annonsbeskrivningar och bilder. Det skapar intresse och lockar köpare.” Användarvänligheten i Traderas produkt gör också plattformen till ett självklart val för klubben.

GIF Sundsvall håller sina framtida planer för användning av Tradera något hemliga, men antyder att det finns spännande saker på gång. Genom sin närvaro på Tradera har de inte bara stärkt sin ekonomi, utan även stärkt sitt varumärke och lyckats  engagera sina supportrar på nya och innovativa sätt. Med sin strategi att synas för att finnas, har klubben utvecklat sin digitala strategi genom Tradera och skapar nu mer värde för sina följare än tidigare.