Frölunda Hockey Club: En framgångssaga på Tradera

När Frölunda Hockey Club bestämde sig för att lansera en förenings-kopplad handelsplats på Tradera, var målet att förenkla och effektivisera processen för deras välgörenhetsauktioner. De hade tidigare drivit auktioner på egen hand via en egen webbplats, men kommit fram till att det krävde mycket administration och arbete. Genom att flytta till Traderas enkla och användarvänliga plattform kunde klubben minska den administrativa bördan betydligt.

“Tradera har förenklat våra processer dramatiskt,” säger Emelie Bladh, projektledare hos Frölunda Hockey Club. “Vi kan nu fokusera mer på att skapa unika auktionserbjudanden, vilket ger våra supportrar och följare möjligheter att lägga bud på exklusiva föremål som inte finns någon annanstans.”

Inkomsterna från auktionerna används för att stödja föreningen och dess olika initiativ. Årligen hålls en välgörenhetsauktion till förmån för Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus, där allt överskott går till insamlingen. Denna strategi har alltså inte bara stärkt banden med klubbens supportrar, utan även bidragit till en god sak.

Emelies råd till andra föreningar som vill använda Tradera på ett framgångsrikt sätt är att “förstå vad era kunder vill ha och tänka unikt”. Frölunda HC har genom sin närvaro på Tradera visat att de kan engagera sin publik på nya sätt samtidigt som de bidrar till välgörande ändamål. Med en kontinuerlig strävan efter att utforska nya möjligheter på plattformen ser Frölunda HC fram emot att fortsätta sin framgångssaga på Tradera.