Edsbyn Bandy: Stärkt gemenskap och samhällsengagemang genom Tradera

Edsbyn Bandy, en klubb med rik historia inom bandysporten, har funnit en ny och kreativ väg till engagemang och finansiering. Med en webshop på Tradera som når ut till supportrar både i Sverige och internationellt, har Edsbyn Bandy utökat sin räckvidd och stärkt sitt varumärke.

“Genom Tradera har vi kunnat nå ut till våra supportrar var de än är. Det har öppnat upp helt nya möjligheter för oss,” säger Clas Blom, ordförande för Edsbyn Bandy.

Pengarna som samlas in från auktionerna används på olika sätt. I vissa fall går de till välgörande ändamål, och i andra till att finansiera nya matchtröjor för ungdomslagen eller organisera aktiviteter för barn som annars inte skulle ha varit möjliga inom klubbens budget. Detta visar verkligen på klubbens engagemang både för sporten och samhällsansvar.

Innan de började använda Tradera hade Edsbyn Bandy prövat andra försäljningsvägar såsom lokala loppisar och sociala medier, men landade till slut i att Tradera erbjuder en större och mer tillgänglig marknadsplats. “Tradera gör det möjligt för alla våra supportrar att delta, oavsett var de befinner sig,” förklarar Blom.

För framtiden planerar klubben att auktionera ut fler unika föremål från sina ”gömmor”, vilket de tror kommer att skapa stor entusiasm bland supportrarna.

När det gäller användarupplevelsen på Tradera har enkelheten och effektiviteten i plattformen varit imponerande. Blom delar även med sig av några tips till andra som vill lyckas på Tradera: “Det handlar om att tänka strategiskt kring när man avslutar auktioner, i relation till löningsdagar och matchdagar. Dessutom är det viktigt att sätta ett bra utropspris för att engagera så många som möjligt.”

Genom Tradera har Edsbyn Bandy inte bara stärkt sin ekonomi utan även byggt en starkare gemenskap med sina supportrar, vilket är en viktig del av klubbens framgång både på och utanför bandyplanen.