Därför har de valt Tradera för försäljning av exklusiva smycken – En bred plattform för det nischade företaget

Tradera har sedan länge etablerat sig som en av de mest pålitliga och populära marknadsplatserna i Sverige. Plattformen erbjuder handel inom drygt 30 olika huvudkategorier för second hand.

Med den bredden är det naturligt för mer nischade  företag att ställa sig frågan: Är Tradera verkligen en kanal för oss och vårt utbud?

Svaret är inte helt oväntat, ja! I den här artikeln utforskar vi närmare varför tre företag inom pantbanksverksamhet, guldsmedsvaror och ädelmetaller har valt Tradera som en del av sin digitala försäljningsstrategi.

Vi når en stor målgrupp effektivt

Med över tre miljoner medlemmar är Tradera Nordens största cirkulära marknadsplats. Som Danial, gemologist på Svenska Guldkontrollen, uttrycker det: ”Genom Tradera når vi ut till en väldigt stor målgrupp av potentiella köpare, eftersom Tradera är så välbesökt och välkänt.” Christer Åberg som är VD på Olskrokens Pantlånekassa, håller med. “Tradera är välkänt som en trygg handelsplats dit många, både handlare och privatpersoner, söker sig”. Plattformens stora användarbas och starka varumärke är med andra ord fördelaktiga faktorer som bidrar till ökad synlighet för varor även i det här segmentet. Det bevisade sig snabbt för Västerås Guld där Engin Kartal är affärsansvarig: “Att vi lyckats få försäljning på väldigt kort tid överraskade oss lite!”.

Enkel och trygg marknadsplats

Användarvänlighet och säkerhet är två andra parametrar som nämns när vi pratar med våra guldexperter. Danial på Svenska Guldkontrollen fortsätter: “Det finns många bra funktioner som gör att det är enkelt att använda Tradera som en del av det vardagliga arbetet. Man får alltid bra och snabb hjälp av sin kontaktperson om frågor eller problem uppstår!”. Christer Åberg väljer istället att lyfta Traderas integrerade betallösning som ett stort plus. “Det är positivt att flera betalningslösningar erbjuds. Förhoppningsvis betyder det att vi får bättre betalt.”

Prisvärd affärsmodell

En annan viktig aspekt är Traderas prisvärda affärsmodell, framförallt för de företag som håller lite högre snittpriser. Engin på Västerås Guld tar upp just avgifterna som en fördel med Tradera som försäljningskanal: ”Dels så har Tradera bra trafik, men det som är det bästa, det är att kostnaden för varje såld vara är rimlig och har ett maxtak”.

Det kan absolut vara intressant för nya säljare att känna till att Tradera tar max 200 kr i provisionsavgift per såld annons. Traderas provisionsavgift är 10 %, upp till varor som säljs för 2 000 kr. Därefter har maxtaket på 200 kr uppnåtts och varor som säljs över 2 000 kr får procentuellt lägre avgift. Vi tar några exempel: Ett par örhängen med äkta stenar säljs för 1 700 kr. 10 % i avgift blir 170 kr. Maxtaket är ej uppnått ännu. För en fin bismarcklänk i guld som säljs för 13 500 kr blir avgiften 200 kr, eftersom 10 % av 13 500 kr är 1 350 kr och därmed överstiger maxtaket för avgiften. Procentuellt blir alltså avgiften för bismarcklänken endast 1,5 %! Den här prisstrukturen gör Tradera till en attraktiv kanal för försäljning av högvärdesprodukter som just guld och ädelstenar.

Sammanfattning

Det råder ingen tvekan om att Traderas räckvidd  bidrar till ökad försäljning, även för de spelare som erbjuder ett smalare sortiment. Vad som anses bidra mest till Traderas användarvänlighet varierar beroende på vilken användare vi frågar, men det är tydligt att det finns fler konkreta funktioner som underlättar försäljningen på plattformen.

Tillgängligheten till en egen kontaktperson är också en bidragande och trygg faktor. Fördelaktiga priser är inte heller ett minus!

Vill ni också testa Tradera?

Bli inspirerade och se vad Tradera kan göra för ert företag! Vi i Traderas säljteam tar gärna ett förutsättningslöst möte för att lyssna på era behov. Ingen verksamhet är den andra lik och vi har goda möjligheter att anpassa ett upplägg som passar just er.

Ta chansen att öka er synlighet och utveckla er digitala strategi tillsammans med oss! Glöm heller inte att besöka våra proffsiga guldsäljare på Tradera.

sales@tradera.com