Detta är information från Tradera

Tjäna 1000-lappar – sälj gratis på Tradera i en hel månad

Att sälja på Tradera kan vara rena guldgruvan för dig som jobbar med handel.
Ronny Hoppstadius som driver Jämtlands auktionsbyrå är ett perfekt exempel – han omsätter 12 miljoner kronor och anställer 15 personer och säljer enbart via Tradera.
Fyll i formuläret nedan så får du testa att sälja helt gratis på Tradera i en hel månad – ett erbjudande som kan bli värt många tusenlappar.

I snart 20 år har Tradera varit svenskarnas absoluta favoritkanal för nätauktioner.
Siffrorna talar sitt tydliga språk, i dag har marknadsplatsen över 2 miljoner medlemmar – och över 2 miljoner besök varje vecka.

Den breda massan förknippar främst Tradera med en plattform där du kan fynda klädesplagg, prylar eller samlarobjekt som privatpersoner lagt ut till försäljning.
Men i dag har Tradera växt ut till en fantastisk försäljningskanal även för e-handlare. Som företagssäljare når du ut till över en miljon köpare varje dag och många handlare har valt att förlägga den allra största delen av sin försäljning till just Tradera.

Från teskedar till traktorer

En av dessa är Ronny Hoppstadius, som driver Jämtlands auktionsbyrå i Östersund.
– Vi jobbar ju mest med dödsbon och konkursbon så vi säljer verkligen allt! Från teskedar till jordbrukstraktorer, säger han.

Ronny fastnade för klubbauktion redan som 12-åring och blev senare värderingsman innan han tillsammans med en kollega startade upp företaget 2009.
– Jag har alltid haft ett stort intresse för auktioner och då är det ju såklart en fördel att jobba med det. Vi kände att det fanns stora utvecklingsmöjligheten att utveckla auktionsverksamheten i Jämtland och göra den mer modern. En annan viktig drivkraft för oss har varit att skapa arbetstillfällen, säger han.

”Får helt andra möjligheter”

Och utvecklingen har varit minst sagt fantastisk.
I dag omsätter Jämtlands auktionsbyrå 12 miljoner kronor och har 15 heltidsanställda.

En stor nyckel till det är Tradera.
– Vi började som en renodlad auktionsbyrå med klubbauktioner och en loppmarknad på 1 200 kvadratmeter. Men redan då insåg vi att det här med klubbauktioner är utdöende. På vinterhalvåret kunde vi ha 300 auktionsbesökare i klubblokalen, säger Ronny och fortsätter:
– Men efterhand så har vi jobbat upp Tradera som försäljningskanal och i februari i år stängde vi faktiskt loppisverksamheten helt. Vi har kvar ett fåtal klubbauktioner under sommarhalvåret men det är mest för att det är roligt och vi vill bevara traditionen. Resten kör vi via Tradera. Det säger ju sig självt att vi får helt andra möjligheter med 2 miljoner besökare på Tradera än med 300 på en klubbauktion. Tradera är en suverän kanal!

Sälj på Tradera helt gratis i en månad – fyll i formuläret och tjäna 1000-lappar

Får extremt mycket för pengarna

I dag lägger Jämtlands auktionsbyrå ut ungefär 13 000 objekt per år på Tradera.
Enligt Ronny Hoppstadius är en av de största fördelarna att processen är så ärlig.
– Vi har testat många olika varianter på hur vi lägger ut annonserna men nu släpper vi allt för en krona och utan reservationspriser. Auktion är ju auktion och det som någon är beredd att betala är vad det ska kosta. Har man bra saker att sälja så blir det bra betalt. I dag säljer vi i princip 100 procent av objekten och vi får bättre betalt än någonsin tidigare. Det handlar om att våga och har man bra prylar så kan det sticka iväg. Det är ju så enkelt för kunderna också. På andra auktionssajter tillkommer ofta provisioner och avgifter men sånt behöver man som köpare inte ens fundera på här.

En annan stor fördel enligt Ronny är att man som företagssäljare på Tradera får extremt mycket för pengarna.
– Man får verkligen jättebra hjälp. Vi har suveräna kontaktpersoner som kan hjälpa till med kort varsel, undan går det! Tradera utvecklar också sin sajt hela tiden och gör den bättre och bättre på ett sätt som en annan auktionsfirma aldrig skulle ha råd med. Jag har fått invändningar på att det är för dyrt men då har man verkligen inte tänkt till. Skulle vi själva bekosta annonser, lokaler teknik så hamnar man snabbt på över 30 procent av omsättningen och det är vi ju inte ens i närheten av på Tradera. Man får verkligen väldigt mycket för de procenten som man betalar.