Detta är information från Tradera

SpelHem når 1 miljon köpare – varje dag!

Med Tradera når du som företagare ut till 1 miljon köpare – varje dag.
– Kunderna är de viktigaste vi säljare har – och på Tradera finns så många. Det är fantastiskt, säger Olle Lavér, som driver SpelHem på Tradera.
Fyll i formuläret nedan så får du testa att sälja helt gratis på Tradera i en hel månad – ett erbjudande som kan bli värt många tusenlappar.

I snart 20 år har Tradera varit svenskarnas absoluta favoritkanal för nätauktioner.
Siffrorna talar sitt tydliga språk, i dag har marknadsplatsen över 2 miljoner medlemmar – och över 2 miljoner besök varje vecka.
Den breda massan förknippar främst Tradera med en plattform där du kan fynda klädesplagg, prylar eller samlarobjekt som privatpersoner lagt ut till försäljning.
Men i dag har Tradera växt ut till en fantastisk försäljningskanal även för e-handlare. Som företagssäljare når du ut till över 1 miljon köpare varje dag och många handlare har valt att förlägga den allra största delen av sin försäljning till just Tradera.

Började som en hobby

En av alla säljare på Tradera är Olle Lavér, som driver företaget SpelHem. SpelHem startade som en hobbyverksamhet när Olle sålde privat under namnet ”Laverolle” men tack vare alla stamkunder och nya kunder lyckades han förverkliga drömmen att driva försäljningen som ett företag.
– Jag har varit aktiv på Tradera i några år, men sedan drygt ett år har jag försäljningen som mitt yrke. Orsaken till det var att jag märkte att det gick så pass bra att min hobby nu har blivit ett jobb som jag kan leva på. Det är fantastiskt, säger Olle, som tidigare jobbat som mejeriansvarig på City Gross och som säljare.

Sälj på Tradera helt gratis i en månad – fyll i formuläret och tjäna 1000-lappar

Även om försäljningen på Tradera nu har tagit över hans liv, där villan i Älvsjö utanför Stockholm har blivit till lager, så lever han just nu sin dröm – att själv bestämma över sin tid och sitt arbete.
Och att det blev försäljning av just spel och spelkonsoller är lite av en slump. Visst fanns det ett intresse från Olles sida, men det var mest att själv spela.
– Jag har försökt att sälja många olika saker. Spel har alltid varit ett roligt intresse. Men jag testade att sälja några spelgrejer på Tradera och märkte att det fanns ett stort intresse, förklarar han.

7 000 annonser på Tradera

Och SpelHem – som företaget döptes till – har bara växt sedan dess. I början handlade det om fåtalet annonser. I dag har Olle cirka 7 000 annonser på Tradera – och alla är till fast pris.
Han köper in spel och konsoler från privatpersoner på alla möjliga plattformar och förmedlar dem vidare via Tradera.
– Jag har lärt mig allt jag kan nu under tiden. Jag trodde innan att jag visste mycket om spel och deras värde, men mycket av det jag trodde i början har visat sig vara fel.

Tack vare att Tradera når ut till så många dagligen så ökar det chanserna att få sina produkter sålda jämfört med att sälja dem i en second hand-affär eller genom en egen e-handelssida. Att man sedan slipper att sätta upp en egen webbshop är en annan fördel.
– Jag kör bara med fastpris på mina annonser, det är det som jag har märkt funkar bäst för mig. Men det gör ju också att lagret hemma växer hela tiden.
– I dagsläget är Tradera är den enda plattformen jag säljer ifrån. Det är en så stor marknadsplats så det har inte funnits någon anledning att titta på något annat. Men vem vet i framtiden.

”Får hjälp med marknadsföringen”

I och med att Tradera och Olles försäljning finns tillgänglig dygnet runt så innebär det ett konstant arbete med att svara på frågor och uppdatera. Och sedan skicka ut alla varor till köparna.
– Jag har ungefär 30 kunder om dagen som handlar så det blir lite jobb, säger Olle.

Vad ser du för fördelar som företagare att sälja på just Tradera?
– Oj, många. Det är en stor marknadsplats som lockar många intresserade köpare, trafiken dit är stor. Sedan får man mycket hjälp med marknadsföringen och man slipper ha ett eget system för försäljning på en egen sajt.
– Men man är ju inte ensam aktör på Tradera, så det gäller att sticka ut och göra något annorlunda jämfört med konkurrenterna.

Och hur sticker du ut?
– Jag utgår från mig själv, vad är viktigt för mig när jag handlar. Kundbemötandet är viktigt, snabbhet, tydlighet och enkelhet, och mycket annat. Min tanke är att SpelHem ska ge köparna den bästa servicen och schyssta priser. Eftersom kunderna är det viktigaste vi säljare på Tradera har så är ambitionen att få 100% nöjda kunder, säger Olle.
– Jag svarar mycket på frågor och det är väldigt roligt. Det spelar nästan ingen roll om man tycker att man är supertydlig och förklarar allt i annonsen – det finns alltid fler frågor och funderingar. Men det är ju bara roligt.

Hur har kommunikationen och stödet från Tradera varit?
– Jättebra, även om jag inte har varit så mycket i kontakt med Tradera. Jag har inte känt att jag haft det behovet ännu. Men det är skönt att veta att de finns där om man skulle behöva assistans.

Vilka är då dina kunder?
– Det är alla från pedantiska samlare som vet exakt vad och hur de vill ha saker, till småbarnsföräldrar som inte vet något om vad de ska köpa för sorts spel till sina barn. Det gäller att hjälpa till på alla sätt man kan.

Sälj på Tradera helt gratis i en månad – fyll i formuläret och tjäna 1000-lappar

Nintendo mest eftersökt

När det gäller vad som säljs bäst och eftersöks mest ligger Nintendo i topp och där är Super Mario det stora flaggskeppet.
– Absolut. Bara en sak som Mario Kart känner nästan alla till och det funkar alltid att sälja. Jag säljer ju inte nya produkter, bara begagnat så jag har ju inte de nyaste spelen. Nintendo Wii står också för en ganska stor del av min försäljning. Konsoler och spel har ett relativt bra pris på andrahandsmarknaden.

– Och det är roligt att gamla Sega och Nintendo 8-bitar fortfarande säljer. Att charmen finns kvar i de gamla klassikerna, säger Olle.
Under de cirka 20 åren som Tradera har funnits har varumärket också blivit väl inarbetat, både köpare och säljare känner sig trygga att handla genom hemsidan. Det har gjort att företagssäljare når ut till över 1 miljon köpare varje dag. Något som är svårt att konkurrera med.
– Just nu finns ingen bättre plats för mig och SpelHem än Tradera. Jag lever på något som jag verkligen trivs med. Jag kanske inte blir så rik på det, men jag har inte heller den ambitionen. Jag får ju betalt i glädje av mina kunder.
– Missförstå mig inte, visst vill jag öka omsättningen för som det är nu så går allt överskott tillbaka in i verksamheten. Men jag lever min dröm, menar Olle.

Så när du får en stund över och vill koppla av så spelar du lite?
– Haha, nej inte riktigt. Jag har inte tid med det längre. Jag hinner testa alla spel och konsoler lite, men jag har inte tid att sitta och spela som jag kunde tidigare, avslutar Olle Lavér, ägare av SpelHem på Tradera.