Detta är information från Tradera

”Man får mer betalt för kvalitetsprylar”

Daniel Gustafsson som driver Pantbanken i Vänersborg omsätter 12 miljoner och anställer sju personer – i stort sett bara genom försäljning på Tradera.
– Jag tycker att Tradera är jättebra. Man får mer betalt för kvalitetsprylar och grejerna säljs mycket snabbare än tidigare, säger han.
Fyll i formuläret nedan så får du testa att sälja helt gratis på Tradera i en hel månad – ett sätt att nå ut till 1 miljon köpare varje dag och ta ditt företags försäljning till nästa nivå.

Med över två miljoner medlemmar och fler än två miljoner besök varje vecka är Tradera den självklara auktionsplatsen för svenskar. Här säljer och köper privatpersoner massvis med prylar varje dag. Men några som gjort Tradera till en naturlig del av sin vardag, som kanske inte lika många känner till, är företagare som sköter sin internetförsäljning där.

I och med att Tradera når ut till så många människor dagligen så ökar chanserna att få prylar sålda rejält jämfört med om man har en second hand-affär eller kör klubbauktioner. Dessutom slipper man sätta upp en egen webbshop med allt vad det innebär från extern teknisk expertis till säkerhet.
Det här är något som Daniel Gustafsson, ägare till Pantbanken i Vänersborg med filialer i både Trollhättan och Skövde, tagit nytta av.

Sälj på Tradera helt gratis i en månad – fyll i formuläret och tjäna 1000-lappar

Sju anställda – omsätter 12 miljoner

Tidigare höll han på med populära klubbauktioner i Vänersborg. Men trots att dessa trevliga sociala tillställningar var mycket uppskattade så insåg han fördelen med att sköta sin försäljning via Tradera. Därför valde han att lägga ner klubbauktionerna 2011 och istället gå ut på Tradera för att börja sälja där fullt ut.

Idag är man sju anställda på företaget och omsätter runt 12 miljoner kronor per år, där majoriteten av inkomsterna kommer via den svenska auktionsjättens sajt.

– Jag tycker att det är väldigt bra med Tradera, det når ut till mycket folk och man får bättre betalt än vad man fick på klubbauktionerna. Det är stor skillnad i vad man får in på märkesgrejer och kvalitetsgrejer på Tradera jämfört med innan. Du får även sålt det mycket snabbare, berättar Daniel.

”Sålde en Ferrari genom Tradera”

Daniel Gustafsson berättar att hans företag lägger ut uppemot 11 000 auktioner per år. Han framhäver hur smidigt det är med Tradera med allt från att lista om objekt som inte blivit sålt till att företaget fått en egen kontaktperson.

– Guld och silver är det vi säljer mest av, det är lätt att ha att göra med plus att det ger en del pengar både när folk lämnar in och när vi säljer. Men vi säljer allt möjligt. En gång sålde vi till och med en Ferrari genom Tradera, berättar Daniel glatt.

En fördel är att Tradera är så inarbetat. Såväl köpare som säljare känner sig säkra och vågar handla och sälja genom hemsidan. Dessutom sköts budgivningarna automatiskt och tack vare verktyget Sello, som företagare använder kan man enkelt lista om objekt som ej blivit sålda.

– Tidigare la vi upp grejer på nätet som sedan auktionerades ut under klubbauktionerna och då fick folk mejla in sina anbud. Det var inte alls lika smidigt. Då fick du sitta och bevaka det manuellt och det var ju en del jobb med det, förklarar Daniel.

Sälj på Tradera helt gratis i en månad – fyll i formuläret och tjäna 1000-lappar

Når en miljon köpare om dagen

Som företagssäljare når du ut till över en miljon köpare varje dag. Något som är svårt att konkurrera med för många.

– Du når ut till så mycket folk och du har en hel del utav marknadsföringen gratis. Förut satte vi in annonser i tidningen och sådana saker men det behöver vi inte göra längre på samma sätt. Det är så många som är medlemmar och bevakar på Tradera. Vi har många stamkunder som följer oss på Tradera och då får de upp våra annonser när vi lägger ut något nytt, säger Daniel Gustafsson.

Extra lokalkostnader och kostnader för att bygga en webbshop och underhålla den är exempel på utgifter som många företagare slipper när de väljer att använda sig av Tradera.

– Vi slipper ligga på stora varulager genom att varorna säljs fortare, vilket gör att vi kan hålla nere på lokalerna. Istället för att ligga på varor i tre månader så kanske du säljer dem på en månad via Tradera. Då får man loss pengarna snabbare och kan använda dem till nya affärer, förklarar Daniel.