Detta är information från Tradera

”Finns många tusenlappar att tjäna på Tradera”

Med Tradera når du som företagare ut till 1 miljon köpare – varje dag
– Det är fantastiskt att jobba med Tradera, det har lyft hela min business, säger Ellinor Alicesson som driver företaget Lösörets Auktioner.
Fyll i formuläret nedan så får du testa att sälja helt gratis på Tradera i en hel månad – ett erbjudande som kan bli värt många tusenlappar.

I snart 20 år har Tradera varit svenskarnas absoluta favoritkanal för nätauktioner.
Marknadsplatsen har i dag över två miljoner medlemmar – fler än två miljoner besök varje vecka.

I dag är Tradera också en fantastisk plattform för företagare att nå ut med sina produkter. Att sälja på Tradera har aldrig varit enklare, med några enkla tryck så når du runt en miljon potentiella köpare varje dag.

Tack vare att Tradera når ut till så många dagligen så ökar det chanserna att få sina produkter sålda jämfört med att sälja dem i en second handaffär eller genom en egen e-handelssida. Att man sedan slipper att sätta upp en egen webshop och handha lager är en annan fördel.

Sälj på Tradera helt gratis i en månad – fyll i formuläret och tjäna 1000-lappar

En som provat Tradera och tagit nytta av detta är Ellinor Alicesson. Under namnet Lösöret Auktioner ser hon till att förmedla antika saker till nya intresserade köpare.

”Finns enorm potential”

– Jag är själv en samlarsjäl och jag tror att det är en av ”hemligheterna” bakom att jag når ut till andra samlare, säger Ellinor.

– Samlarna har ”alltid” funnits på Tradera men jag tror det finns enorm potential, även för de som är intresserad av bättre formgivna föremål.

Entreprenören från Älvkarleby med en karriär inom reklambranschen, ägnar sig även åt att hjälpa allt från antikhandlare och samlare, till dödsbon med att presentera och marknadsföra deras föremål på Tradera.
Just nu håller hon på att sälja en ovanligt stor privat samling från en antikhandlare.

Hennes strategi är vanligtvis att plocka ut ett 50-tal objekt av hög kvalitet som hon tror kommer fungera med Traderas målgrupp.

Varför har du valt att sälja på Tradera?

– Jag har sålt på Tradera som privatperson (som Karamella) tidigare och det har gått bra. När jag fick förfråga att sälja denna samling så var det efter att de lokala auktionshusen nonchalerade och slarvade med sökorden på föremålen.

– I min verksamhet Värdekonsulten jobbar jag just med kundvärde och vet hur otroligt viktigt det är med bemötande och bra värdskap. Det avgjorde saken – som samlarsjäl och formgivare jag är, så måste jag hitta ett bättre sätt att matcha köpare och säljare.

Sälj på Tradera helt gratis i en månad – fyll i formuläret och tjäna 1000-lappar

”Utvecklar sin sajt”

– Jag undersökte flera andra auktionssajter, men blev i princip utskrattad och kände mig motarbetad även där, lite som att de inte riktigt ville att jag skulle vara en kund. Men så ringde Tradera upp mig, och det var ett magiskt samtal. Tradera tar verkligen hand om sina kunder, de är nyfiken på vad som fungerar och inte fungerar och lyfter det vidare för att utveckla plattformen.

En stor fördel enligt Ellinor är att man som företagssäljare på Tradera får mycket för pengarna.
– Jag har fått mycket hjälp att starta upp Lösöret Auktioner av just Tradera. De har dessutom kraftfulla kampanj- och säljverktyg som underlättar marknadsföring och all administration. Tradera utvecklar också sin sajt hela tiden och gör den bättre och bättre.

Vad är det som är bra att som företagare sälja på Tradera?

– De har flera bra kampanjverktyg och man kan marknadsföra sig själv mot kunder med sökbegrepp och liknande. Något som annars tar oproportionerligt mycket tid och pengar att utveckla själv. Det gör det också så mycket enklare att hitta rätt målgrupp/köpare – det är en toppenbra marknadsplats.

Över en miljon köpare varje dag

– Tradera är också en stor och etablerad verksamhet, vilket gör att de arbetar med tekniken så att vi företagare kan fokusera på det vi är bäst på. Jag känner att jag har fått 100 procent stöd från dem.

Under de cirka 20 åren som Tradera har funnits har varumärket också blivit väl inarbetat, både köpare och säljare känner sig trygga att handla genom hemsidan. Det har gjort att företagssäljare når ut till över en miljon köpare varje dag. Något som är svårt att konkurrera med.

I dagsläget lägger Ellinor ut nya fynd på Tradera varannan månad. Och det handlar om allt från statyer och möblemang till glas och porslin.

Sälj på Tradera helt gratis i en månad – fyll i formuläret och tjäna 1000-lappar

”Har förändrat allt”

– Personligen är jag road av att hitta saker som majoriteten skulle sortera som sopor direkt. Det kan vara saker som har mer ”själ”, ett historiskt värde och en del av vårt kulturella arv. Saker som ger glada minnen, till exempel antika biljetter, eller som är svår att få tag i och inte möjliga att tillverka i dagens samhälle.

Hur ser framtiden ut för Lösöret Auktioner?

– Jag kommer att sälja av den här privata samlingen de närmaste åren. Det finns så mycket roligt och intressant som kommer att läggas ut på Tradera. Men framöver vill jag hjälpa privatpersoner att sälja hela eller delar av sina samlingar på Tradera. Och/eller välja ut de bästa sakerna i dödsbon, det som alla kan tjäna bäst på helt enkelt, förklarar Ellinor.

Att sälja saker på den stora auktionssidan Tradera är något som gett Ellinor Alicesson lite blodad tand…

– Det är fantastiskt att arbeta med Tradera. Det har verkligen förändrat allt. Och det finns många tusenlappar att tjäna på att sälja på Tradera, avslutar Ellinor.